Италијани на улицама због обавезнe ковид пропуснице /видео/

© Angelo CarconiПротест присталица Покрета пет звездица испред Сената у Риму
Протест присталица Покрета пет звездица испред Сената у Риму - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
У Риму и неколико других градова одржавају се протести против италијанске здравствене пропуснице и апликације која доказује да су грађани и становници потпуно вакцинисани.
Хиљаде људи протестовало је против пооштравања закона по ком од 1. септембра наставници, студенти и и путници у возовима, авионима, бродовима и међуградским аутобусима морају да поседују здравствену пропусницу или ће се суочити са новчаним казнама од 400 до 1.000 евра за непоштовање.
Са намером да убрза вакцинацију како би сузбили високозаразни делта сој, влада је већ донела уредбу да ће од сутра пропусница бити обавезна за све који желе да обедују у унутрашњости ресторана, као и да користе низ услуга или спортских активности.
„Избор владе је да зеленом пропусницом избегне колико год је могуће затварања и да обезбеди слободу“, рекао је министар здравља Роберто Сперанца. Наставници неће моћи да раде без сертификата након пет дана одсуства и неће бити плаћени.
Протести у Париз због најаве да ће се за улазак у барове тражити потврда о вакцинацији. - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
Француска на ногама после одлуке Врховног суда /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала