Подрхтава европско тло – Меси стиже у Париз!

© AP Photo / Joan MonfortЛионел Меси, Барселона
Лионел Меси, Барселона - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
Лионел Меси, по многима најбољи фудбалер свих времена, каријеру ће наводно наставити у Пари Сен Жермену преносе најугледнији фудбалски новинари Европе.
Аргентинац је у четвртак остао у шоку јер Барселона, због финансијских правила ЛА Лиге, није могла да финализује уговор, те је и званично напустио каталонски клуб.
Чинило се да никада неће доћи до овог дана, али Меси наредне сезоне неће носити дрес Барселоне, а како ствари стоје највероватније ће се преселити у Париз код Нејмара, Ди Марије, Мбапеа...
Челни људи Пари Сен Жермена, на челу са богатим власником из Катара, чим су сазнали да је Меси напустио Барселону, кренули су операцију довођења легендарног Аргентинца, а велику улогу у свему играо је, и игра и даље, Нејмар који неколико година играо у Барси са Месијем.
Према писању Ђанлуке ди Марција, Фабриција Романа и осталих угледних новинара, ПСЖ је увелико у контакту са Месијем и његовим оцем и у наредним данима/сатима требало би да се озваничи сарадња.
Уговор ће бити потписан до 2023. године уз опцију продужетка на још једну годину, а финансијски детаљи још нису познати. Неки мање поуздани извори наводе да би Меси могао да потпише уговор који би му годишње донео и до 40 милиона евра, односно 120 за три године.
Подсећамо, Барселона је преко лимита када је реч о платама играча, те због тога није могла да договори нову сарадњу са Аргентинцем.
Буџетска ограничења за сваки клуб заснована су на њиховој заради, приходима и губицима, режијским трошковима, инвестицијама и отплати дуга.
Барселона не задовољава ова ограничења и било је немогуће постићи договор са Аргентинцем.
ПСЖ нема таквих проблема и ако Меси оде у Париз, француски гигант аутоматски постаје, на папиру, најбоља екипа на свету.
Лео Меси просле промашеног пенала против Пари Сен Жермена - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
„Меси је у шоку“
Тресе се Каталонија: Меси напустио Барселону!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала