Локализовани пожари на Златибору и Тари, и даље тиња на Муретници /видео/

© Sputnik / Dušan RadivojevićШумски пожар
Шумски пожар - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
Шумски пожар који је у четвртак захватио брдо Градину изнад Златибора и Заовине на Тари током ноћи потпуно су стављени под контролу, а и даље је неизвесно само на Муретеници.
Ватра је на Градини захватила површину од више од 40 хектара четинарске шуме и ниског растиња, јавила је Рина.
Начелник Сектора за ванредне ситуације у Ужицу Саша Цицварић изјавио је да су ватрогасци успели да уђу у средишње делове и локализују ватру.
„На Градини је мирно, а екипе тренутно дежурају како не би дошло до било какве непредвиђене ситуације. Најважније је да у пожарима нико није повређен, а ни у једном тренутку нису биле угрожене ни куће, нити мештани села која се налазе у близини“, нагласио је Цицварић.
Под контролу је стављен и пожар на територији општине Нова Варош.
У селу Вранеши потпуно је угашен, док на Муретници и даље на појединим местима тиња ватра.
„Већина пожара је у потпуности локализована, осим оног на брду Бријач. Ватрогасне екипе су на терену и очекујемо да ће током дана и тај део бити стављен под контролу“, рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.
Додао је да мештани свих села данас имају струју, након што је снабдевање електричном енергијом јуче било прекинуто.
Пожар је стављен под контролу и на Заовинама где је изгорело око 20 хектара шуме, а ватра прогутала чак један зидани објекат, који је био напуштен.
„У гашењу је учествовало око 70 људи, ватрогасци, радници Националног парка и око двадесетак мештана. Након неколико сати ватра је стављена под контролу. Дошло је и до квара на електромрежи који је јуче током дана саниран, па су мештани добили струју“, изјавио је Милош Лазић из Заовина, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала