Москва: ОЕБС део пројекта Америке с циљем обуздавања Русије

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
ОЕБС учествује у пројекту Америке на обуздавању Русије а одбијање да пошаљу посматраче на парламентарне изборе има за циљ да се вештачки изазове скандал у вези са изборима како би се потом довео у сумњу њихов легитимитет, рекао је заменик Комисије Савета федерације за очување државног суверенитета Андреј Климов.
„Чланови Комисије одлично знају да није свима у иностранству потребна објективна оцена руских избора. У више наврата смо изјављивали да је Вашингтон је још на пролеће донета одлука о дискредитацији избора за Думу по сваку цену“, рекао је он.
Климов подсећа да се у америчком Закону „О супротстављању противницима Америке путем санкција“ из 2017. године међу структурама „које треба да нас обуздавају помиње и ОЕБС“.
„Не крије ли се у томе узрок наводно неочекиване одлуке ОДИХР да не упути у Русију своје посматраче. Судећи по свему циљ такве одлуке био је да се вештачки изазове скандал око избора како би се довео у питање њихов легитимитет “, рекао је Климов.
Он је рекао и да су посматрачи „колективног Запада“ покушали да се мешају у изборе у Русији што је неприхвaтљиво.
Избори за Думу одржавају се 19. септембра.
Подсетимо, ОЕБС је одлучио да не пошаље посматраче на парламентарне изборе у Русији. У саопштењу организације се наводи да је одлука донета због „ограничења која су увеле руске власти“.
Зграда Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Америка подржава ОЕБС: Русија ипак неће избећи пажњу међународне заједнице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала