Небезбедно је! Српска служба блокирала пошиљку

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICСрпска гранична полиција у Прешеву на граничном прелазу између Србије и Македоније
Српска гранична полиција у Прешеву на граничном прелазу између Србије и Македоније - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
Српска ветеринарска служба, у сарадњи са овлашћеном лабораторијом, открила је на граничном прелазу Гостун пошиљку замрзнутог ослића „Хек“ тешку 27,5 тона, пореклом из Шпаније, небезбедног за употребу.
Како је саопштило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, пошиљка ослића је блокирана и забрањено је њено стављање на тржиште.
У саопштењу се истиче да су овог пута управо српске надлежне службе прве обавестиле РАСФФ систем брзог узбуњивања о спорној пошиљци из Шпаније, како би информација у најкраћем року била прослеђена свим потенцијалним тржиштима европских земаља које су део тог система, пренео је Танјуг.
Подсетимо, пре неколико дана српске регулаторне власти добиле су обавештење од ЕУ да је на тржишту Србије присутан спорни сладолед који није безбедан за употребу. Реч је о сладоледу који је увезен из ЕУ, брендова „МиМ“, „Сникерс“ и „Твикс“.
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да је са рафова и из магацина у Србији почело повлачење спорних сладоледа са повећаним нивоом етил-оксида.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала