Пожари у Србији подметнути?

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаШумски пожари
Шумски пожари  - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је веома забринут за Пчињски округ јер је тамо, у кратком року, избио велики број пожара на потпуно различитим локацијама. Изразио је сумњу да су неки од тих пожара подметнути.
„Сутра ћу отићи заједно са господином Чаушићем, који је задужен за Сектор за ванредне ситуације у МУП-у, у Пчињски округ, да видимо шта се тамо дешава — да разговарамо и са полицијом и са локалном самоуправом и са Електропривредом. За Пчињски округ сам веома забринут, имамо велики број пожара и бојим се, сумњам да су многи од њих чак и подметнути“, истакао је Вулин.
Додаје да када у мање од два сата имате близу 40 пожара на различитим локацијама, онда морате да се забринете и размишљате да ли је све то неки природни узрок или, ипак није.
Вулин је истакао да је важно да су пожари на Златибору и Тари локализовани, и на томе је честитао свим припадницима Сектора за ванредне ситуације.
„И пожар о којем смо се посебно бринули у близини војног репетитора је, такође, локализован“, рекао је Вулин.
На томе је посебно честитао припадницима СВС.
„Ветар је дувао брзином од преко 80 километара на сат, гореле су униформе, један наш припадник је тренутно у болници, нагутао се дима, али надамо се да ће бити све у реду. Још једном молим све грађане, водите рачуна да избегнемо што се избећи може“, поручио је министар.
Вулин је подсетио да се цео Балкан суочава са пожарима и да Србија помаже тренутно Северној Македонији и да је спремна да помогне свакој земљи којој је помоћ потребна, наводи се у саопштењу МУП-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала