Путин: Русија домаћин Олимпијских игара – покренућемо то питање ускоро

© POOL / Уђи у базу фотографија„Директна линија“ са руским председником Владимиром Путином
„Директна линија“ са руским председником Владимиром Путином - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Пратите нас
Спортске организације и Међународни олимпијски комитет (МОК) заинтересоване су да Русија претендује на одржавање највећих спортских дешавања, изјавио је руски председник Владимир Путин. Како каже, то питање може да се покрене након 2022. године.

„Што се тиче будућности, та ограничења су на снази (одлука Спортског арбитражног суда) до краја 2022. године. Мислим да ће од тог тренутка бити окончани сви напори да се Русија ограничи или некако придави у спортској сфери. Тада ћемо моћи да поставимо питање и о одржавању највећих међународних такмичења“, одговорио је председник на питање да ли би руска Уфа могла да постане олимпијска престоница.

Шеф Русије сматра да су светске спортске организације, укључујући и МОК, заинтересоване да Русија буде један од учесника и претендената на одржавање највећих светских такмичења, јер је, како каже, Москва на најбољи начин показала да то зна да уради на највишем нивоу.
Што се тиче Уфе, руски лидер је рекао да престоница Башкирије може да претендује да буде домаћин такмичења највише класе.
Мачка гледа кроз прозор зграде Руског олимпијског комитета. - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Да ли ће Олимпијске игре себе забранити у Русији?
Cпортски арбитражни суд је 17. децембра 2020. године објавио одлуку о спору између Светске антидопинг агенције (ВАДА) и Руске антидопинг агенције (РУСАДА). Ублажио је санкције ВАДА против руског спорта смањујући казну за пола у односу на првобитни захтев. У складу са одлуком, руски спортисти не могу да учествују на великим међународним такмичењима под заставом и уз химну Русије до 16. децембра 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала