Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Американци се осветили Французима и узели 16. олимпијско злато

© AP Photo / Eric GayКевин Дурант
Кевин Дурант - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
Кошаркаши Сједињених Америчких Држава одбранили су наслов олимпијског шампиона, победивши у великом финалу Игара у Токију селекцију Француске резултатом 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19). Тим који с клупе води Грег Попович стигао је до невероватног 16. олимпијског злата.
То је уједно и четврта узастопна златна медаља за „дрим-тим“ на Олимпијским играма.
А није баш добро стартовао сам турнир, као ни све оно што се претходно дешавало чети коју води „Луди Србин“.
Губили су у припремним утакмицама од Нигерије и Аустралије, затим им се у групној фази у Токију догодио још један „шамар“ и пораз од Француске, али су после тога све утакмице добили.
Добили су и ону најважнију, осветивши се Французима за тај један пораз. „Триколори“ су боље отворили утакмицу, повели су 10:4, захваљујући Фурнијеу и Гоберу, јер Американци нису имали решење под кошем.
Тек у финишу прве четвртине САД су успеле да преокрену и да добију са четири разлике уводну деоницу.
Први пут су Американци стигли до двоцифрене предности преко Кевина Дуранта који је тада погодио тројку, на семафору је било исписано 38:26, а Кеј-Ди је већ тада био на коти 18.
Управо је Дурант био најефикаснији актер великог финала са 29 постигнутих поена уз шест скокова и три асистенције, пратио га је Тејтум са 19 поена.
С друге стране, Еван Фурније и Руди Гобер убацили су по 16 поена, али то није било довољно да се приреди још једна сензација и да се нокаутирају први фаворити.
Американци су баш као и у претходним сусретима појачали темпо на самом старту треће четвртине, али су Французи успели да парирају и врате се у меч. Зак Лавин је направио мини серију од пет поена и САД су отишле на 14 поена разлике на округло 100 секунди пре краја треће деонице.
Неизвесност је донекле вратио Батум, који је уз звук сирене убацио шут за три поена и смањио на 71:63.
Стегли су одбрану Француси, као што то они одлично знају да раде, с друге стране Американци су јефтино губили лопте и Де Коло је после два погођена шута с линије пенала довео утакмицу практично у егал 85:82, на десет секунди пре краја.
Дурант је затим погодио оба слободна бацања, поставивши коначних 87:82, за 16. олимпијско злато САД.
Српске лавице пале пред Америком
Дончић беснео: Надам се да сте срећни!
„Шамари“ су пробудили звер – Американци се прошетали до финала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала