Чешки премијер: Погодили су ме јајетом у главу, морао сам да побегнем у посластичарницу

© AP Photo / Olivier MatthysАндреј Бабиш
Андреј Бабиш - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
Противници вакцинације у Прухоњицама крај Прага напали су чешког премијера Андреја Бабиша на предизборном митингу, због чега је морао да се склони у оближњу посластичарницу пошто су га гађали јајима, а полиција је ухапсила двојицу изгредника.
"Били су овде из Блока слободан, антивакцинаши и погодили су ме јајетом у главу. Такође и 12-годишњу девојчицу. Једну госпођу су шамарали зато што је чекала да јој потпишем књигу", изјавио је за лист Блескизгред премијер Бабиш.
Бабиш је данас у Прухоњицама, где живи са породицом, на тргу потписивао предизборну књигу у којој хвали успехе владе и делио грађанима сладолед на митингу пред октобарске парламентарне изборе.
Још пре митинга, удружење грађана "Милион тренутака за демократију" исцртало је јутрос на тргу где је организован митинг, кредом беле крстове за више од 30.000 жртава пандемије ковид-19 у Чешкој, као што су учинили у марту, тада са дозволом градских власти на Старомњестском тргу у Прагу.
"Андреј Бабиш у својој кампањи настоји да одвуче пажњу са свих својих скандала. Пре свега од своје одговорности за хаотично управљање државом у време пандемије. Желели смо да подсетимо да тиме што ће делити сладолед на тргу ту одговорност за низ уништених живота неће сакрити", рекао је шеф удружења Бењамин Рол.
Послеподне су се на митингу појавили противници вакцинације са чешким заставама и транспарентима "Вакцине су опасне" и неколико десетина приближило се штанду где је премијер потписивао књигу да би један од демонстраната бацио јаја и погодио премијера.
Специјалци чешке полиције за разбијање демонстрација премијера су одвели у оближњу посластичарницу уз узвике масе "Андреј, излази док те не забране", парафразирајући слоган премијерове књиге "Дели док не забране".
Мушкарца који је бацио на премијера јаја и још једног демонстранта полиција је ухапсила уз бучне протесте осталих демонстраната који су опколили полицијско возило и покушали да спрече да их полиција одвезе у притвор.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала