Главни амерички епидемиолог потрошио новац пореских обвезника за бруталне експерименте над псима

© AP Photo / Alex BrandonДр Ентони Фаучи, водећи епидемиолог у САД
Др Ентони Фаучи, водећи епидемиолог у САД - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
Извештај пројекта „Вајт коут вејст“ (ВЦВ) који је заснован на подацима Националног института за алергију и заразне болести (НИАИД) показао је да је више од 400.000 долара новца америчких пореских обвезника потрошено на експерименте над псима током којих су биглови заражени паразитима путем уједа мушица.
Пројект је показао да је прорачун бирократије др Ентонија Фаучија за 2021. процењен на 6 милијарди долара, а да документи добијени захваљујући Закону о слободном приступу информацијама дају доказе о истраживању у ком су здрави биглови третирани експерименталним леком пре него што су изложени угризима мушица које су носиле паразит за који се зна да је заразан за људе.
У емисији „Фокс њуз прајмтајм" водитељ Бен Доменек је приметио да љубитељи паса можда имају још већи разлог за борбу са Фаучијем него његов сада већ стални непријатељ у Конгресу, сенатор Ренд Пол из Кентакија.
Пол, републиканац, испитао је осамдесетогодишњег епидемиолога пред Конгресом у вези са бесповратним средствима Националног здравственог института за лабораторију у Вухану одакле се сумња да потиче корона вирус.
„Ако је доктор Ентони Фаучи мислио да је Ренд Пол љут на њега, сачекајте да активисти за права животиња виде ово“, рекао је Доменек о студији о бигловима.
„Нови извештај показује да је под Фаучијевим руководством НИАИД финансирао болне и смртоносне експерименте над псима“, рекао је он, додајући да документа до којих је дошао „Вајт коут вејст“ показују да су „пси месецима трпели бол, а једном када су истраживачи завршили са њима – они су убијени“.
Џастин Гудман, потпредседник пројекта ВЦВ, рекао је да експерименти највероватније били случај „непоштовања науке“.
Водитељка „Фокс нејшна“ Лара Логан такође се укључила у расправу, преноси „Фокс њуз“.
„Знамо да се ове ствари дешавају, али да ли би требало да се дешавају са новцем пореских обвезника? Др Фаучи све више постаје др Зло. Увек изнова, показује се да одлуке које је донео и које су уништиле милионе живота широм света постају све видљивије“, рекла је Логанова.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала