Израел бомбардовао објекте Хамаса у Гази

© AP Photo / Nasser NasserИзраелска војска
Израелска војска - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
Израелска војска је потврдила да су њени авиони бомбардовали Хамасове положаје у Појасу Газе као одговор на запаљиве балоне који су лансирани из ове палестинске енклаве.
У овом тренутку нема извештаја о жртвама или причињеној штети у нападима, а према саопштењу војске, циљеви удара су била лансирна места и један од објеката који припада Хамасу, организацији која управља Газом, преноси Ројтерс.
Израелска војска је навела и да су њени ваздушни напади одговор на непрестана лансирања запаљивих балона из Газе у Израел током целог јучерашњег дана.
Откако је примирјем 21. маја окончано 11 дана борби Израела и Хамаса, Палестинци у Гази спорадично лансирају балоне напуњене запаљивим материјалом преко границе, што изазива пожаре на пољима у Израелу.
Палестинци поручују да је циљ таквих напада да се изврши притисак на Израел, како би ублажио ограничења која су на снази у овој приобалној територији, а која су додатно пооштрена током мајских сукоба. Лансирање запаљивих балона углавном је заустављено након што је Израел ублажио нека ограничења у Гази, али су у петак они поново лансирани и том приликом изазвали најмање четири пожара у подручјима у близини границе са Израелом.
Пожари на граници Газе избили су у петак у тренутку када Израел преко своје северне границе већ трећи дан размењује ватру са либанским Хезболахом, и док трају шире регионалне тензије са Ираном, пренео је Танјуг.
Израелски систем Гвоздена купола пресреће ракету - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Хезболах ракетирао север Израела: Лансирано на десетине ракета, војска одговара /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала