Патријарх Порфирије: Помозимо Грчкој

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх српски Порфирије
Патријарх српски Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
Српски патријарх Порфирије издао је налог свим храмовима у Београду и Архиепископији београдско-карловачке да се на свим богослужењима скупљају прилози за грађане Грчке, која је погођена катастрофалним пожарима.
Како је саопштила Информативна служба Српске православне цркве патријарх је такође архиепископу атинском и све Јеладе Јерониму писмо у којем изражава саучешће пострадалима и љубав и подршку Цркви и грчком народу поводом катастрофалних пожара.
"Патријарх је замолио архиепископа Јеронима да свештенству и братском грчком народу, поготово у областима које се највише погођене ватреном стихијом, пренесе молитве васцелог српског православног рода који није и никада неће заборавити да је у скорој прошлости готово јединог пријатеља у великим, ратним недаћама које је преживео имао у братском грчком народу и сестринској Јеладској Цркви", наводи се у саопштењу СПЦ.
"Изобилна помоћ коју сте Ви, наша грчка браћа и сестре, слали у српске земље представљала је за нас не само храну, одећу, обућу и друге потрепштине, него и знак да у нашој близини имамо најближе пријатеље који не желе да учествују у неправди којој смо били изложени“, истакао је патријарх Порфирије.
Прочитајте још:
Пожар у Бодруму - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Медитераном се шире пожари, дим загађује регион /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала