Руски амбасадор: Чудна реакција Вашингтона поводом одлуке ОЕБС

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteДео комплекса руске амбасаде у Вашингтону
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
Руски амбасадор у Америци Анатолиј Антонов рекао је да реакција Стејт департмента поводом одлуке ОЕБС да шаље посматраче на изборе у Русију благо речено чуди и наводи на помисао да у Вашингтону нису у потпуности упућени у стање ствари.
„Саопштење Стејт департмента, благо речено, чуди. Стиче се утисак да званични представник није у потпуности упознат са ситуацијом. Подсетимо, руска страна је била спремна да прими групу посматрача Канцеларије ОЕБС за демократске институције и људска права у броју не мањем од броја посматрача на америчким изборима 2020. Одбијање да упуте посматраче је искључиво одлука те Канцеларије (ОДИХР)“, навео је амбасадор.
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2021
Москва: ОЕБС део пројекта Америке с циљем обуздавања Русије
Независни мониторинг не треба доводити у везу са бројем посматрача, истиче Антонов.

„Желели бисмо да се америчка страна тако детаљно баве изборним процесима у Америци“, рекао је Антонов.

Подсетимо, ОЕБС је одлучио да не пошаље посматраче на парламентарне изборе у Русији. У саопштењу организације се наводи да је одлука донета због „ограничења која су увеле руске власти“.
Избори за Думу одржавају се 19. септембра.

Кампања против руских вакцина

Амбасадор је поновио и да се против руских вакцина против вируса корона на Западу води кампања.
„Запад одбија да призна да производи наших научника могу да помогну у осигуравању здравља човечанства. Штавише, води се кампања против тих препарата“, рекао је Антонов и подсетио да је Русија прва у свету регистровала вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и показала спремност да је испоручује на транспарентној и недискриминационој бази.
Скоро 70 држава је регистровало руску вакцину, са великим бројем земаља је договорена и производња, али се и даље суочавамо са фамозним „двоструким стандардима“, истакао је амбасадор.
Руска вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
Јутјуб блокирао снимак посланика руске Думе о дискриминацији „Спутњика Ве“
Као пример навео је то што је Америка преко представништва Министарства здравља покушала да убеди бразилске власти да одустану од „Спутњик Ве“.
Одбацио је и, како је навео, инсинуације неких америчких медија о томе да Русија наводно покушава да убеди америчке грађане да се не вакцинишу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала