Три прстена око Гуче: Ко може на Сабор трубача и како је замишљена контрола посетилаца

© Tanjug / Раде ПрелићСпоменик трубачу у центру Гуче
Споменик трубачу у центру Гуче - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
На Сабор трубача у Гучи моћи ће да уђу особе са потврдом о вакцинацији против ковида 19 или прележаној болести, као и са негативним ПЦР тестом и негативним брзим антигенским тестом, наводи се у званичном саопштењу Општине Лучани.
Како је одлучено на заседању седнице општинског Штаба за ванредне ситуације, контрола ће се вршити у три прстена.
Првих пет пунктова за брзе антигенске тестове налазиће се на паркингу мотела "Ливаде" у Прељини, на паркингу пумпе "Леонардо" у Чачку, на пункту на Грабу и пунктовима "Антовић петрол" у Лучанима и "Индустријски комбинат" у Гучи, пренео је Танјуг.
У другом прстену биће постављено седам пунктова који ће обезбедити све улазе у Гучу, док ће трећи прстен (брањена зона) бити постављен у самом језгру варошице и чиниће га пет пунктова у сврху контроле прописаних епидемиолошких мера.
Такође, на другом прстену налазиће се и редари који ће проверавати да ли посетиоци имају одговарајуће потврде, док ће онима без потврда бити забрањен улаз на манифестацију.
Организатори овогодишњег Сабора трубача очекују до 50.000 посетилаца, а брзи антигенски тестови биће бесплатни. Тестирање ће вршити радници Дома здравља Чачак, Дома здравља Лучани и Завода за јавно здравље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала