Важно обавештење: Од 27. септембра неки типови мобилних телефона неће више бити употребљиви

CC0 / Pixabay / Мобилни телефони
Мобилни телефони - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2021
Пратите нас
Нова важна информација у свету телефона стиже за све кориснике. Према званичним информацијама, многи андроид телефони ускоро неће имати никакву функцију, па уколико их неко поседује, то значи и да може да их баци.
Реч је о телефонима које је Гугл увео још у децембру 2010. године, а последњу верзију овог система је произвео у септембру 2011. У питању су паметни телефони са оперативним системом Андроид 2.3.7 (познатијима и као Џинџербред/Медењак).
И управо на свима њима од 27. септембра ове године практично престаје подршка и са њих више неће моћи да се пријави на Гугл налог. А, то значи, да ће практично бити онемогућено коришћење готово свих апликација на телефону.
Још једноставније објашњено, у случају да неко користи овај телефон, на њему нећете моћи да користи Гуглове апликације као што су Гугл мапе, Г-мејл, Јутјуб, Гугл Плеј и сл. нити ће моћи да ажурира, инсталира и користи било коју другу апликацију.
Из компаније су најавили да када неко буде покушао да се улогује у свој налог или користи неку од Гуглових апликација, може да очекује да му искаче "системска грешка" која ће упозорити на постојање грешке код корисничког имена и лозинке, пренео је Близ бизнис.
Према званичним Гугловим статистикама у свету 0,3 одсто свих телефона са андроид оперативним системом има инсталиран Андроид 2.3.7. Звучи мало, али није за занемарити имајући у виду укупан број мобилних апарата.

Начин да се заобиђе забрана

Једно решење да се избегне последица јесте замена телефон за онај који у себи има инсталиран Андроид 3.0 и новији. Друго је, како је у званичној објави назначио Зек Полак "менаџер заједнице", да се на коришћење неких од Гуглових сервиса пређе коришћењем претраживача.
Кинески технолошки напредак - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Кинески гигант претекао америчког на тржишту мобилних телефона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала