Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Бразилац је у Токију показао свету шта је патриотизам!

© AP Photo / Andre PennerДани Алвеш
Дани Алвеш - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2021
Пратите нас
Бразил је на Олимпијским играма у Токију освојио златну медаљу победом у финалу после продужетака над Шпанијом (2:1), а био је то невероватни 43. трофеј који је пригрлио легендарни Дани Алвеш.
Десни бек Сао Паола који је блистао у редовима Барселоне својевремено, као и Севиље, касније и Јувентуса, Пари Сен Жермена, једноставно где год је играо, освајао је трофеје.
Одавно је рекордер, а у Јапану је успео да стигне до импознатне бројке од 43 трофеја! Тешко да ће ико икада успети да надмаши такав резултат 38-годишњег мајстора.
Он је пит-бул на терену, за њега су године само број. Имао је бронзану медаљу са Бразилом на Олимпијским играма, па је зацртао да ће у Токију напасти и злато.
Уствари, не напасти! Него освојити! Са тим циљем је рођени шампион Дани Алвеш стигао у „Земљу излазећег сунца“. Дошао и освојио злато!
Алвеш је био првак Шпаније шест пута, у пет наврата је освојио тамошњи Суперкуп, четири пута европски Суперкуп, по три Лиге шампиона и светска клупска првенства, по два пута Копа Америку, Куп УЕФА, француско првенство, Куп конфедерација и Суперкуп Француске, а по једном Серију А, Куп Италије, да би пребогатој колекцији трофеја коначно додао и олимпијско злато, и то у 38. години.
То може само - Дани Алвеш, и управо би од њега бројни млађи спортисти, међу којима су наравно и српски, а то се не односи само на фудбалере, већ и на кошаркаше, као и све друге, могли да науче како се воли земља и како се бране њене боје.
Емоције покосиле Месија – открио зашто је отишао, али није одговорио на главно питање /видео/
Рус исправља грешку – и за то плаћа 115 милиона евра /видео/
Доминација Бразила – друго узастопно злато на ОИ у фудбалу! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала