Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

„Париз? Све се поклапа...“ – Маја Огњеновић се опрашта са пуних 40 година?

© AP Photo / Manu FernandezСрпска одбојкашица Маја Огњеновић – ОИ Токио
Српска одбојкашица Маја Огњеновић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2021
Пратите нас
Маја Огњеновић, легендарна српска одбојкашица, најавила је да ће играти на Олимпијским играма у Паризу, након што је Србија освојила бронзу на Играма у Токију.
Маја Огњеновић синоним је за женску одбојку, у 38. години освојила је осму медаљу са Србијом на великим такмичењима, али не размишља још о пензији.
Многи су мислили да ће Маји ово бити последње Игре, али како је Париз за три године, рекла је да би могла да се опрости, са пуних 40 година у престоници Француске.
„Водим преговоре за Париз. Стварно је близу, па баш не знам. Биће ми тамо 40. рођендан, све се некако поклапа да идем. Више сам за да, али видећу“, рекла је Огњеновићева после меча за бронзу.
За одбојкашице Србије нема одмора, пошто их већ за десет дана очекује Европско првенство на којима је наша држава један од домаћина.
„Није било лако опоравити се после пораза од Американки у полуфиналу, јучерашњи дан био је тежак, тренинг, плус овај јутарњи термин, али пресрећни смо. Бронза је као кућа и сада да у лепој атмосфери наставимо припреме за Европско“, додала је Маја.
Капитен женске одбојкашке репрезентације нада се да ће им навијачи приредити леп дочек.
„Не могу да кажем да нисмо очекивали медаљу, али медаља је успех. Мора се признати да нам је недостајала Бранкица, већина терета пала је на Тијану, али смо показале да можемо да играмо као тим и зато је овај резултат дошао као последица мукотрпног тимског рада“, рекла је Огњеновић српским извештачима у Токију и додала да су заслужиле прави дочек у Београду.
Српске одбојкашице – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Србија на крилима тандема Огњеновић-Бошковић освојила бронзу!
Женска одбојкашка репрезентација Србије и стручни штаб - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Србија оборила рекорд из Рија!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала