Емоције покосиле Месија – открио зашто је отишао, али није одговорио на главно питање /видео/

© AP Photo / Joan MonfortАргентински фудбалер Лионел Меси плаче на опроштају од Барселоне
Аргентински фудбалер Лионел Меси плаче на опроштају од Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2021
Пратите нас
Лионел Меси, најбољи фудбалер свих времена, објавио је да је и званично напустио Барселону и у сузама се опростио од клуба и навијача.
Меси је на емотивној прес-конференцији, на којој није могао да суздржи сузе, говорио у времену проведеном у Барселони.
„Ово ми је веома тешко, овде сам био цео живот и нисам спреман за ово. Прошле године сам био уверен у то шта ћу рећи, али ове године није јасно. Ове године смо породица и ја мислили да ћемо остати овде, то смо желели више него ишта, да останемо код куће. Мислили смо да ћемо остати у Барселони, време које смо провели овде је било стварно невероватно, али данас морам да кажем збогом свему овом. Цео живот сам провео овде, још од када сам имао 13 година, и после 21 године одлазим са женом, са троје мале каталонско-аргентинске деце“, рекао је Меси.
„Никада нисам размишљао о одласку, а поготово не на овај начин. Одлазим из клуба након што нисам видео навијаче годину и по дана, а да сам замишљао овај дан замишљао бих пун 'Камп Ноу', како бих се поштено опростио. Али, морало је да буде овако. Захвалан сам свима на љубави коју су ми показали. Било је и неких лоших тренутака, али љубав коју сам добио се није мењала. Надам се да су они препознали љубав коју сам имао према њима и овом клубу. Надам се да ћу се некада вратити и поново бити део овог клуба, на било који начин, и помоћи му да буде најбољи на свету. Искрено, заборавио сам много тога што сам желео да кажем, тако да је то засад“, додао је Меси.
Аргентинац је за Барсу наступио 778 пута и за то време постигао чак 672 гола. Освојио је и десет титула у Шпанији и четири Лиге шампиона, за укупно 35 трофеја.
„Све до последњег минута сам мислио то, али одједном то због лиге није могло да се деси. И нема шта више да се дода, конкретније не смем да причам“, открио је Меси чудан сплет околности због којег није продужен уговор са каталонским гигантом.
„Много се тога причало о томе да не желим да останем, али ми смо дали све од себе да останем. Прошле године нисам желео да останем и то сам и рекао, а ове године сам хтео, али то није било могуће“.
Тридесетчетворогодишњак из Аргентине ће највероватније прећи у Пари Сен Жермен, али у овом тренутку то није могао да потврди, те је навијаче широм света оставио у неизвесноти тиме што није одговорио на питање које је све занимало.
„То је једна од могућности. Тренутно ништа није потврђено. Искрено, много заинтересованих клубова ме је звало када је објављено (да одлазим). Тренутно ништа није потписано, али разматрам много опција“.
Конференцију Месија могли сте да пратите уживо:
Готово је: „Меси је наш“
Рус исправља грешку – и за то плаћа 115 милиона евра /видео/
„Меси је у шоку“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала