Белоруски лидер Западу: "Секире и виле" вам се могу вратити као бумеранг

© Фото : President of the Republic of BelarusПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко выступает на Шестом Всебелорусском народном собрании
Президент Белоруссии Александр Лукашенко выступает на Шестом Всебелорусском народном собрании - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко посаветовао је западним државама да не користе санкционе "секире и виле", јер им се то може вратити као бумеранг.

"Не треба користити санкционе "секире и виле". Тим пре што то може имати ефекат бумеранга. То показује данашња ситуација на белоруско-пољској, белоруско-украјинској граници, белоруско-литванској и белоруско-летонској граници", рекао је Лукашенко на конференцији "Разговор са председником".

По његовим речима, "ствар није у санкцијама", већ у томе што је било покушано да се забрани Белорусији да гради атомске централе.
"Јесмо ли ми радили нешто што се не ради? Не. Иста та Литванија која је лајала поводом атомске централе планира да је код себе направи. Међутим, за то је потребна мобилизација и одговарајућа помоћ, позајмити од некога новац, а затим вратити. Од тога је све и почело", рекао је председник.
Лукашенко је додао да је Минск спреман да преусмери извоз калијума у руске луке.

"Политичари (литвански) желе да пуцају себи у главу – да нам затворе луке како би утоварали хемијска и калијумска ђубрива. Слушајте, ми ћемо ту количину да извеземо, натоварићемо у Мурманску. Није проблем", рекао је Лукашенко на конференцији за штампу.

Он је нагласио да је Белорусија спремна да испоручује производе у Кину и Индију Северним морским путем.
"Изволите, пуцајте у главу. Излаз (из овог стања): док нисмо прешли црвену линију, сатерујући једни друге у ћорсокак, морамо сада решавати ову ситуацију. Међутим, лопта је у њиховом дворишту", рекао је председник.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала