Драма у Лондону: Полицајци спречавају антиваксере да провале у Би-Би-Си /видео/

© Фото : Скриншот Твитер/Спутњик СрбијаСукоб антиваксера и полиције испред зграде Би-Би-Сија
Сукоб антиваксера и полиције испред зграде Би-Би-Сија - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Британски полицајци сукобили су се са демонстрантима антиваксерима који су покушали да провале у зграду Би-Би-Сија у Лондону.
Снимци који су постављени на друштвеним мрежама показују групу антивксера који покушавају да уђу у зграду „Би-Би-Си студиос“ у Вајт ситију, у западном Лондону, док их спречава мала група униформисаних полицајаца.
Демонстранти су наводно били из „Гласа јавности“ (Official Voice), групе која верује да би појединци требало да сами донесу одлуку да ли ће се вакцинисати или не и противи се притиску владе на организације и људе да се вакцинишу.
„Група демонстраната након што је кренула из Шепардс буш грина око 13 сати, зауставила се испред комерцијалних просторија у Вуд лејну, у Вајт ситију. Није било хапшења, али ће присутни полицајци наставити да прате ситуацију“, саопштила је лондонска полиција, преноси „Сан“.
Зграда у Вајт ситију и даље је позната као Телевизијски центар, иако више није седиште Би-Би-Сија и у њој се углавном налазе луксузни станови.
Демонстрације су уследиле након што је премијер Борис Џонсон предложио да у ноћним клубовима може бити дозвољен приступ само ревакцинисаним особама.
Да би био усвојен тај предлог, потребно је донети нове законе, а око 50 посланика владајућих конзервативаца запретило је да ће гласати против.
Многи антиваксери тврде да је Би-Би-Си био превише некритичан према владиној политици која, по њиховом мишљењу, крши грађанска права и слободе, преноси Спутњик интернешнал.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала