Лукашенко: Руска војска ће бити размештена у Белорусији у случају новог светског рата

© Sputnik / Лола ЂорђевићПрипадници оружаних снага Руске Федерације
Припадници оружаних снага Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је спреман да на територији његове земље размести руску војску у случају да се појави опасност од избијања новог светског рата.
Тим речима је председник Белорусије одговорио на забринутост Западних земаља о евентуалном размештању руске војне базе у тој земљи.

„Што се ви уопште бринете да ли ће у Белорусији бити размештена руска војна база. Она овде није потребна, што смо потврдили и председник Русије и ја. То што ви правите базе и базе и звецкате нуклеарним оружјем... Прво се сами са собом пресаберите. А овде ако то буде било потребно, не само да ће бити размештена војна база, већ целокупна руска војска. И то при каквим условима? У случају избијања новог светског рата“, рекао је Лукашенко.

Он је додао да Русија тренутно нема разлога да троши паре како би правила на територији Белорусије војне базе.
„Ја лично бих био заинтересован да овде буду размештени озбиљни ракетни системи, међутим, ви их не можете тек тако довлачити и то у комшилук НАТО-а јер би онда били у домету Алијансе. Ракете такође не треба довлачити овамо, тим пре нуклеарне, јер оне у том случају биле у домету обичног наоружања Алијансе и то из Пољске и Литваније“, појаснио је Лукашенко.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала