„Очи“ руске војске већ 100 година: Поред радара „Подлета“ ни мува не може да прође

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМобилни радиолокацијски систем „Подлет“ на међународном војно-техничком форуму АРМИ-2015
Мобилни радиолокацијски систем „Подлет“ на међународном војно-техничком форуму АРМИ-2015 - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Једно од најстаријих кључних одбрамбених предузећа у земљи – Сверуски научно-истраживачки институт за радиотехнику, данас слави 100. годишњицу постојања, преноси телевизија „Звезда“.
Током година, научници те структуре израдили су јединствене примерке технике. Пре свега, то су перспективне радиолокацијске станице за Ваздушно-космичке снаге и морнарицу, прецизирала је телевизија.
„Звезда“ подсећа да је мобилност један од главних трендова.

За разлику од стационарних радио-локатора, станица „Подлет“ може да се премести тамо где је тренутно најпотребнија. Од ње не могу да се сакрију ни беспилотне летелице које лете готово изнад земље, ни хиперсонична ракета.

„Не могу се сакрити авиони стратешке авијације, крстареће ракете и мали дронови у распону различитих висина од 60 метара до 20.000 метара при брзинама до 4,5000 километара на сат“, додао је командант радарске компаније Алексеј Феоктистов.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала