Портпаролка Беле куће: Критике руских новинара су ме прво узнемиравале, а онда су ми постале забавне

© REUTERS / TOM BRENNERПортпаролка Беле куће Џен Псаки
Портпаролка Беле куће Џен Псаки - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Портпаролка Беле куће Џен Псаки је изјавила да су је, док је обављала функцију директора прес службе Стејт департмента, узнемиравале критике руских новинара, али су јој пред крај мандата постале забавне.

„У почетку су ме те критике узнемиравале. Сећам се да су их износили на брифинзима и да сам тада у грлу имала кнедлу, јер сам осећала да ме исмевају. Међутим, то ми је постало забавно пред крај мандата у Стејт департменту“, изјавила је Псакијева.

Часопис „Вог“ је објавио чланак у коме се тврди да су после 2014. године руски новинари, наводно, покренули кампању против Псакијеве како би је „представили као глупу особу“. Наводи се и да је део детаља кампање доспео у америчке медије.
У чланку се наводи да су године које је провела у Стејт департменту за њу „постале добра припрема за данашњу политичку атмосферу“.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Бела кућа упозорава Русију: Ако не учините нешто са хакерима, ми ћемо
Псакијева је и у претходним администрацијама обављала високе функције - била је портпаролка Стејт департмента, али и директорка за комуникације у Белој кући у време америчког председника Барака Обаме. Она је позната по контроверзним изјавама, као и по оштрој критици Русије, кримског референдума и поновног спајања полуострва са Русијом.
Она свој негативан имиџ у руским медијима објашњава „руском пропагандом“. Псакијева је више пута била критикована и исмевана због својих грешака и забуна које је имала приликом разговора о питањима светске политике.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала