Суд БиХ одредио притвор генералу Миломиру Савчићу

© Фото : Спутњику уступила РТРСМиломир Савчић
Миломир Савчић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Пратите нас
Суд БиХ одредио је притвор председнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу, потврдио је за РТРС Савчићев адвокат Миодраг Стојановић.
Стојановић је нагласио да је о одлуци телефонски обавештен и да ће уложити жалбу на ову одлуку у законском року од три дана.
Притвор је одређен по захтеву Тужилаштва БиХ.
Тужилац БиХ Ибро Булић је током данашњег рочишта тврдио да је генерал Савчић неколико пута прекршио мере забране и то када је давао изјаве за Алтеранативну телевизију 11. јула у вези са проглшавањем Дана жалости и 23. јула о наметнутим допунама Кривичног закона БиХ.
Булић је тврдио да је генерал Савчић прекршио мере забране и када је говорио о извештају Независне међународне комисије о Сребреници за Радио-телевизју Републике Српске 23. јула, као и извјавом за Телевизију „К3“ 27. Јула, преноси РТРС.

Додик: Ни у овој борби Савчић неће бити сам

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да одлука Суда БиХ о одређивању притвора Миломиру Савчићу нема никакве везе са правом и правдом, већ је искључиво политичка одлука ове правосудне институције.
"Република Српска пружиће Миломиру Савчићу сваку врсту подршке и у овој борби неће бити сам. Ова одлука Суда БиХ није донесена само против генерала Савчића, већ против сваког Србина у Републици Српској који не мисли и не прича онако како се свиђа Бошњацима", истакао је Додик за Срну, пренела је РТРС.
Онима који ово раде, рекао је Додик, могу само да поручим да оваквим одлукама и оваквом политиком неће уплашити никога у Републици Српској, нити ће је дестабилизовати.
"Оваквим одлукама само ће створити још већи отпор сваког Србина према оваквој БиХ чији су сви елементи усмерени против Срба и Српске", нагласио је Додик.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала