Бобан у Америци још две године – откривени детаљи!

© AP Photo / Ashley LandisБобан Марјановић
Бобан Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Пратите нас
Српски кошаркаш Бобан Марјановић потписаће нови, двогодишњи НБА уговор са екипом Далас Маверикса, чији детаљи су откривени.
Марјановић је добио уговор на две сезоне вредан седам милиона долара, односно 3,5 милиона годишње, преносе амерички медији.
Искусни српски центар ће по завршетку овог уговора провести четири године у Далас Мавериксима, а укупно осам у НБА лиги, у којој је претходно наступао и за Филаделфија 76ерсе, Лос Анђелес Клиперсе, Детроит Пистонсе и Сан Антонио Спарсе.
Марјановићев највећи уговор био је у Детроиту, када је добио 21 милион на три године, а овај најновији у Даласу исте је величине као и претходни.
Тридесетдвогодишњак из Бољеваца је минуле сезоне имао просек од 4,7 поена и 3,9 скокова, али је у плеј-офу подигао ниво игре када би добивао прилику и утакмице завршавао са 11,8 поена и осам ухваћених лопти.
Амерички медији наводе да је Марјановић добио уговор због утицаја на терену, али и ван терена, с обзиром да је центар репрезентације Србије добар пријатељ са суперстаром Луком Дончићем, али и генерално сјајан саиграч.
Подсетимо, недавно је нови уговор у НБА лиги добио и Немања Бјелица, који је ставио тачку на спекулације о повратку у Србију и прешао у редове Голден Стејт Вориорса.
Уговор са Даласом потписао је и Лука Дончић, који је добио 207 милиона долара на пет година након што су главни људи Маверикса због „ударања печата“ отишли у Словенију.
Америчка делегација предвођена Немцем стиже у Словенију – ради се о 207 милиона долара
Легендарни Литванац гради империју – Булси се враћају на велику сцену!
Дончића и Словенце дочекали као да су освојили злато /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала