Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

„А сад, адио“ – емоције преплавиле аеродром „Никола Тесла“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићДочек ватерполиста Србије и каратисткиње Јоване Прековић
Дочек ватерполиста Србије и каратисткиње Јоване Прековић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Пратите нас
Српски ватерполисти обратили су се јавности на прес-конференцији после освајања другог узастопног злата на Олимпијским играма. На аеродрому у Беогаду виђено је много емоција, а све је завршено песмом „А сад, адио“.
Ватерполисти Србије допутовали су у уторак ујутру у Београд, где их је дочекао велики број навијача по изласку са долазног терминала на аеродрому „Никола Тесла“.
Након песме и сликања са навијачима уследила је прес-конференција, на којој је прво говорио Филип Филиповић, капитен Делфина који је један од седморице ватерполиста који су се у Токију опростили од репрезентације.
Све емоције са дочека могли сте да испратите на нашем сајту – ОВДЕ.
„Хвала на оваквом дивном дочеку. Морам да исправим све који су то поменули, али ја сам само један од ових момака, један од тринаесторице величанствених. Велика ми је привилегија бити пре свега део ове екипе, а онда и бити капитен на крају ове дивне епизоде, овог најлепшег и, за неке од нас, последњег плеса. Хвала овим момцима што смо веровали до краја, хвала овом човеку поред нас (Дејану Савићу прим. аут), што је веровао у нас и што нас је трпео и што је потајно и плакао и молио се да се све ово заврши као што се завршило“, рекао је Филиповић и додао:
„Вредело је сваког секунда, сваког минута тренинга и малтретирања, утакмица и онога што је ван базена, што вероватно никада нећете сазнати. Сигуран сам да смо сада већ учинили поносним целу нацију и, пре свега, наше фамилије и пријатеље. Много жртве и одрицања стоји иза овога, али, када се овако заврши, мислим да све добије неки виши смисао. Хвала Србијо, ово је за вас!“.
Српски ватерполисти прослављају злато на ОИ у Токију - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Олимпијске игре у Токију
„Југословенска доктрина и традиција“: Шапић за Спутњик о кључу успеха српског ватерпола
Голман Бранислав Митровић је кратко сумирао утиске.
„Нема пуно тога шта да се каже, освојили смо друго олимпијско злато, највећи успех у историји српског спорта и још једном ћу поновити ово што је Филип рекао: Само ми знамо колико смо гинули и радили за овај успех. Још једном хвала свима који су нас бодрили и подржавали све ово време, а пре свега хвала мојој екипи на свему што смо урадили. Живела Србија!“.
Водитељ програма Миљан Милићевић, аутор Спутњикове емисије „Миљанов корнер“, поставио је питање Стефану Митровићу, али њега то није превише занимало.
„Ваше питање ме уопште не занима. Све што ћу да кажем, а ставићу 'тачку на и' – и сви овде, заједно са новинарима да ме пратите, а у томе се налази и одговор на ваше питање“, рекао је Стефан Митровић и запевао чувену песму „А сад, адио“.
Одбојкашице дочекане у Београду; Маја Огњеновић: Волела бих да играм у Паризу, али...
„Душан наставља апостолску мисију; Браво доктори, хвала вам на свему“: Србија одушевљена Делфинима
„Све је могуће“: Милица Мандић добила Мурал на Вождовцу /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала