Кривокапић: Тврдим вам, долазим без обезбеђења на Цетиње

© Фото : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић казао је да ће устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија бити организовано на Цетињу 4. септембра.
Он је истакао "да тај догађај не могу спречити појединци којима читав живот нешто смета".
Црној Гори устоличење митрополита је један од најдостојнијих чинова који се дешава и наравно то је све народна воља. И ту свенародну радост не могу спречити појединци којима читавог живота нешто смета. Могу да пишу могу да се противе али не могу да ометају одређене догађаје који ће се десити то вам тврдим и без обзира ко шаље такве поруке он је на погрешном задатку. Да ли се њему свиђа црква, премијер, то је његов лични проблем", рекао је Кривокапић током радне посете Пљевљима, одговарајући на питање новинара.
Рекао је да држава мора да покаже да је институција којој се вјерује и која је јача од било кога ко покушаја да поремети све у Црној Гори, преносе "Вијести".
"Да ли сте чули и у једној држави света да се таква церемонија одржава под пажњом претњи, застрашивања 'не можете доћи на Цетиње'. Ја вам тврдим доћи ћу на Цетиње без обезбеђења. Нека сваки комита који има нешто против мене, лично ми каже шта сам ја то урадио против Црне Горе, а то што се њему не свиђа мој изглед то је његов проблем. Ми причамо о институцијама система, институције су и председник државе, председник Владе и председник Скупштине Црне Горе и сваки грађанин који жели да присуствује некој свечаности. Ако то некоме треба да буде прилика да покаже,да постоји још нека моћ која је изван институција система, а то се ради организовано, мислим да се тај грдно преварио", рекао је Кривокапић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала