Лутајуће крдо слонова „раселило“ 150.000 Кинеза

CC BY 3.0 / Amoghavarsha JS / Слонови имају посебно састављено друштво где се бројне породичне групе састају и социјализују.
Слонови имају посебно састављено друштво где се бројне породичне групе састају и социјализују. - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Пратите нас
Више од 150.000 људи евакуисано је са руте којом пролази крдо слонова које већ месецима лута југозападном Кином, саопштили су данас кинески званичници.
Осигуравајуће куће исплатиле су више од пет милиона јуана (771.000 долара) на име покривања трошкова штете које су слонови направили имовини.
Власти у југозападној провинцији Јунан прибојавале су се сукоба између становника и 14 азијских слонова који су у покрету већ месецима, преноси Би-Би-Си.
Више од 25.000 полицајаца користећи возила и дронове надзирало је крдо слонова, пренели су кинески медији.
Слонови су напустили свој природни резерват у Јунану пре око 17 месеци, а лутали су по пољима више од 500 километара северно и јели усеве вредне милионе долара.
Афрички слон - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
После провокација слон изгазио Индијца до смрти /узнемирујући видео/
Како се стадо приближавало насељима, људи су привремено премештани како би се спречио сукоб, док су локални становници покушавали да заштите своје усеве и домове.
До јуна животиње су стигле до периферије главног града провинције Куенминг.
Електричне ограде и мамци коришћени су како би се осигурало да животиње прате прави пут.
Стручњаци наводе да је потпуно нејасно зашто су слонови напустили своје уобичајено станиште како би кренули на путовање.
Азијски слонови су угрожена врста животиња у Кини, док земља има само око 300 дивљих слонова, који углавном живе попут лутајућег стада на југу провинције Јунан, преноси Танјуг.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала