Потврђено: Грчка неће мењати став по питању Косова

© AP Photo / Giannis PapanikosКирјакос Мицотакис
Кирјакос Мицотакис - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који данас борави у Атини, разговарао је са грчким премијером Киријакосом Мицотакисом, који му је још једном потврдио да се позиција Грчке по питању непризнавања такозване државе Косово неће мењати.
"Посебно сам захвалан председнику владе Мицотакису на томе што ми је још једном потврдио да се његова позиција и позиција грчке владе по питању признавања такозване лажне државе Косово неће мењати. Грчка неће признати Косово, Грчка ће остати на позицијама међународног права и чврсте подршке Србији", рекао је Вулин након састанка.
Он је поновио да је захвалан Мицотакису на таквом ставу и на томе што ће се политика Грчке наставити у правцу најбољих могућих односа са Србијом, саопштио је МУП.
Вулин, који је од 2017. и председник српског дела Мешовитог комитета са Грчком, истакао је да помоћ коју је председник Србије Александар Вучић у име српског народа упутио братском грчком народу и Грчкој наилази на велику и искрену захвалност.
"Помоћ Србије се овде цени, препознаје и премијер Мицотакис је још једном у име грчког народа и грчке владе изразио своју велику захвалност, али је и рекао да се од Срба помоћ увек очекује, јер је очекујете од оних са којима сте најближи и са којима делите, не само религију и географски простор, већ и исте вредности", навео је Вулин.
Додао је и да му је било задовољство што је у име председника Вучића и српског народа могао да пренесе изразе солидарности и покаже колико смо спремни и способни да помогнемо свима којима је помоћ потребна.
Вулин је навео и да је Мицотакис изразио жељу да посети Србију и додао да се нада да ће се то догодити на зиму и да Србија воли да дочекује своје пријатеље.
Грчки премијер Мицотакис најтоплије се захвалио српском народу и председнику Вучићу на подршци коју је Србија пружила грчком народу у борби са ватреном стихијом.
У саопштењу се подсећа да, по наређењу Вучица, помоћ колегама и грчком народу у гашењу пожара пружа 37 припадника Сектора за ванредне ситуације са 14 возила и 14 припадника Хеликоптерске јединице са три хеликоптера, два "бел 212" и "Х-145", као и медицински тим Одељења за здравље запослених и безбедност на раду са три лекара, медицинским техничарем и санитетским возилом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала