Стање са пожарима на северу Евије и даље тешко

© AP Photo / Thanassis StavrakisЕвија, пожар
Евија, пожар - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Пратите нас
Стање са пожарима на северу грчког острва Евија и даље је тешко и тренутно се води борба да би се спречило да ватра допре до градова Едипсос и Истиеа. Пожари у Грчкој трају већ осми дан, где је изгорело више од 93.000 хектара шуме.
Ватрена стихија у Камтриадесу је сада под контролом, али ватра потпомогнута ветром долази до села Галатсадес, преноси агенција АНА.
Ватрогасне снаге на путу су који повезује Каматриадес са Камаријом и покушавају да угуше ватрену стихију како би спречили да пожар дође до села Кастаниотиса.
Други фронт је у близини села Геракиоу, Авгариа и Галатсона, где поновно избијање пожара доводе до тога да се мали фронтови претварају у нови пожарни фронт који представља велики проблем за ватрогасне снаге, пренео је Танјуг.
Такође, постоји велики проблем са напајањем електричном енергијом, јер је велико оштећење мреже и већина села нема струју и воду.
Грчка је трећа земља у Европи, после Турске и Италије, по укупном броју изгорелог земљишта, са запањујућим повећањем од 336 одсто, у поређењу са просеком између 2002. и 2020. године.
Прочитајте још:
Српски ватрогасци стигли на Евију - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
„Спремни смо да радимо дан и ноћ“: Српски ватрогасци стигли на Евију /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала