Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

„Жао ми је Новака“

© AFP 2023 / TIZIANA FABIНовак Ђоковић и Кеи Нишикори на Олимпијским играма
Новак Ђоковић и Кеи Нишикори на Олимпијским играма - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Пратите нас
Јапански тенисер Кеи Нишикори реаговао је на учешће Новака Ђоковића на Олимпијским играма, рекавши „да му је жао“ што српски тенисер није освојио медаљу.
Нишикори је на Олимпијским играма у Токију доживео тежак пораз у четвртфиналу управо од Ђоковића.
Најбољи тенисер планете деловао је феноменално у мечу против Јапанца, у истом маниру започео дуел против Саше Зверева у полуфиналу, али онда доживео огроман крах.
И, на крају, остао без медаље у синглу, али и у микс дублу.
„Очекивао сам да Ђоковић освоји златну медаљу, али он је 'потонуо' средином другог сета. Када га је Саша победио било је логично да ће освојити злато“, рекао је Нишикори и додао:
„Мало ми је жао Ђоковић. Дефинитивно је заслужио медаљу, резултати су му били невероватни“.
Наредни турнир после Токија за Нишикорија био је Вашингтон, који је планирао да прескочи, али због тренутно лошег ренкинга (67. места) није могао то да уради.
„Планирао сам да прескочим овај турнир и да сам прошао у полуфинале на Играма, али нисам могао. Знао сам да ће бити захтевно играти овде, али сам морао да дођем због тренутног ренкинга. Више нисам Топ 10 играч, морам да се борим за поене“, објаснио је 31-годишњак.
Нишикори је у Вашингтону дошао до полуфинала, где га је савладао Американац Мекензи Мекдоналд. Титулу у престоници САД освојио је Јаник Синер.
Наредни меч Нишикорија очекује на Мастерсу у Торонту, где се у уторак састаје са српским представником Миомиром Кецмановићем у првом колу.
Ђоковић престигао чувену Чехињу и кренуо у напад на Немицу!
Зверев Ђоковићу: Жао ми је... /фото/
Хајка којој ни истина не може да стане на пут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала