Читање, писање, рачунање: У америчкој држави и без тога може да се заврши средња школа

CC BY 2.0 / Gail Frederick / Празна учионица у школи у Америци
Празна учионица у школи у Америци - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Гувернер америчке државе Орегон Кејт Браун потписала је закон којим је омогућено ученицима средњих школа да дипломирају чак и ако не знају добро да пишу, читају или рачунају, како би „помогла студентима који не припадају белачкој популацији“.
Потписивање овог закона протекло је у тајности, пошто је одлука Сената Орегона под бројем 744 усвојена средином јула, али није издато нити званични саопштење, нити је на било који други начин обележено, пише „Орегонијан“, преноси РТ.
Такође, одлука је унета у базу законских података тек две недеље по усвајању, што је неуобичајено, будући да се оне обично уносе исти дан.
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Куда иде Америка: Од молитве богу Астека у школама до сатанистичких патика /фото/
Чарлс Бојл, заменик директора сектора за комуникације у кабинету гувернера, рекао је „Орегонијану“ како суспендовање захтева да ученици морају да буду добри у читању, писању и математици може да помогне „ђацима који припадају афроамеричкој, латино, азијској, домородачкој и сличним популацијама“.
Бојл је објаснио да су се „лидери тих заједница континуирано залагали за праведне стандарде дипломирања, заједно са проширеним могућностима за учење и подршку“.
Ново правило важиће у наредних пет година, па ученици до 2027. године неће морати да докажу како знају да читају, пишу или рачунају.
Републикански сенатори у Орегону покушали су да се успротиве оваквој одлуци, а њихов лидер Кристина Дразан рекла је да ће она „снизити очекивања од наше деце“ у време „када су била у изолацији и изгубила доста у учењу због ковида-19“. Међутим, већина коју имају Демократе усвојила је одлуку.
Кандидат републиканаца за конгресмена у Вашингтону Вик Деграмон назвао је ову одлуку „сулудом“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала