Драгица Гашић после одлука суда у Ђаковици: Победила је истина, хвала свима

© Фото : Спутњику уступила Канцеларија за КиМПетар Петковић и Драгица Гашић у Грачаници
Петар Петковић и Драгица Гашић у Грачаници - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Драгица Гашић, прва и једина повратница у Ђаковицу, презадовољна је одлуком Основног суда који је одбацио као неосновану тужбу којом је тражено да јој се "откаже уговор о закупу стана привременом мером".
"Толико сам срећна, као да је сам Бог преда мном. Знам ја да је правда на мојој страни. Стан је моје власништво и документација је у реду, али, тако су се лоше ствари дешавале, да искрено нисам могла ни да пратим шта ми се дешава", рекла је у разговору за Косово онлајн Драгица Гашић.
Нагласила је да није ни разумела зашто се општина Ђаковица буни, када је она у посед свог стана враћена одлуком КПА у Приштини, а за који је од напуштања 1999. године уредно плаћала порез.
"Адвокати које је Канцеларија за Косово и Метохију ангажовала и директор Петар Петковић су успели да докажу моју истину и правду и хвала им свима до неба. Захвална сам им на подршци и бризи, оној људској, која је сваком човеку најпотребнија", каже Драгица.
Ова пресуда, додаје, много јој значи, јер ће сада, како каже, моћи да среди свој стан.
"Ваљда ће сада општина да ми дозволи да средим стан. Прокишњава. Да га окречим и ставим врата, за која још нисам добила дозволу", додаје Драгица.
Истиче да је забринута, шта ће се десити са станом док буде на лекарској контроли у централној Србији, где се лечи од дијабетеса и високог крвног притиска.
"Када су ми обили стан, ништа није остало. Али како је отишло, тако су добри људи притекли у помоћ. Министар Ракић ми је намештајем и белом техником опремио стан, много му хвала. Лекови су стигли, чак су ми и инсулин однели, кад су обили стан", каже Драгица.
Видно расположена због "прве битке коју је добила", Драгица каже да осећа радост и да је још више одлучна и охрабрена да остане у свом вољеном граду Ђаковици.
Прочитајте још:
Драгица Гашић на вратима свог стана у Ђаковици - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Основни суд у Ђаковици одбацио тужбу општине против Драгице Гашић као неосновану
Драгица је добила обећање, стижу блиндирана врата за њен стан у Ђаковици. - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2021
ОЕБС забринут због ометања Драгице Гашић да се врати у Ђаковицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала