Крим о антируским провокацијама: Украјина ради на подизању тензија у Црноморском региону

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаЗамак на обали Црног мора у предграђу Јалте на Криму
Замак на обали Црног мора у предграђу Јалте на Криму - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Кијевске власти припремају читав систем антируских и антикримских провокација усмерених на подизање тензија у Црноморском региону, изјавио је потпредседник кримске владе Георгиј Мурадов.

„Нажалост, провокације против Русије су обавезaн део тог антируског пројекта. Током међународног самита такозване 'платформе за деокупацију Крима' биће израђен читав комплекс антируских и антикримских провокација које имају за циљ подизање напетости у Црноморском региону“, рекао је Мурадов.

Према његовим речима, организатори самита намеравају да искористе тему Крима како би, по задатку САД и НАТО-а, дугорочно реметили међународну атмосферу око руског полуострва.
Та платформа се прави како би се деловало, а не разматрала теоретска питања, и морамо да будемо спремни на то“, додао је.

Кијев да надокнади штету Криму

Истовремено, Мурадов се осврнуо и на украјински захтев за репарације за Крим, рекавши да Кијев нема право да захтева тако нешто и да, напротив, мора да надокнади штету нанету полуострву за све године проведене у саставу Украјине.
„Кијевске власти немају право ништа да траже од Крима. Управо Украјина мора да надокнади Кримљанима штету нанету полуострву за све године његове експлоатације у саставу украјинске државе, а Русији да надокнади трошкове обнове напола уништене економије полуострва. Радимо на том питању и свакако ћемо изнети своје захтеве“, изјавио је вицепремијер.
С тим у вези, додао је да су Крим и Кримљани деценијама били предмет немилосрдне експлоатације и пљачке.
Крим, поглед на Јалту - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Штета се мери милијардама: Крим ће тужити Украјину због пет блокада полуострва
Раније је украјинска влада усагласила Стратегију спољнополитичког деловања земље до 2024. године, а документ, између осталог, предвиђа да се од Русије траже репарације за штету причињену Украјини за време привремене окупације њених територија“.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала