Перина рабона: Љубав од песка... Исцурела!

© AFP 2023 / STEPHANE DE SAKUTINМеси ПСЖ
Меси ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Вест да је Лионел Меси после 21 годину напустио Барселону, а онда брзином светлости потписао мегаломански уговор са Пари Сен Жерменом, очекивано је изазвала тектонске потресе у свету фудбала.
Једни су га експресно „избрисали“ са Камп ноуа, а други су формирали километарску колону испред Парка принчева како би дочекали фудбалског Бога, мађионичара, уметника у копачкама.
Да се разумемо, Аргентинац јесте све од наведеног, за мене је без дилеме велики, највећи играч - најбољи на планети, али је показао да је „мали“ човек.
Наводно, није постојала опција да суперталентовани Аргентинац који је 16. октобра 2004. године дебитовао за Барселону против градског ривала Еспањола, потпише нови уговор, јер ЛаЛига не дозвољава да се примања смање за 50 одсто.
Тако бар пишу добро обавештени шпански медији, али ако је љубав безгранична и безусловна, ако се не врти око новца, Меси и Барселона и те како су могли да направе дриблинг, као што то Аргентинац олако чини на терену, да изиграју глупа правила у Примери и да наставе да пишу историју.
Као што је то урадио принц Рима - Тоти, сер Рајан Гигс у дресу Манчестер јунајтеда, односно Паоло Малдини у Милану или Карлес Пујол у Барселони.
Сви они били су верни само једном клубу. Где су почели, ту су и завршили. Капа доле!
Могао је Лео да раскине уговор, касније да потпише нови, да пређе да игра и за Барселону Б ако треба, ма и да заврши каријеру и да свет окрене наглавачке...
Био би највољенији у историји фудбала, али је он одлучио да постане „најамни радник на арапској грађевини од песка“.
Продао се арапским милионима, потписавши двогодишњи уговор, према којем ће му годишња плата бити 35 милиона евра нето са укљученим бонусима.
Није могао да се избори за десетку, била је заузета јер је у власништву Нејмара, па је посегнуо за бројем 30, истим оним који је носио када је дебитовао за Барселону...
Меси је имао, и пропустио прилику да покаже колико воли клуб који му је практично спасио живот, када му је као 11-годишњаку констатован озбиљан здравствени проблем - дефицит хормона раста.
Родитељи нису имали новца за скупо лечење, а Барселона је пристала да се он из Аргентине пресели у Каталонију и да плаћа око 900 долара месечно.
Ускоро је Меси потписао први уговор, и било је то на салвети, тада је исписана историја и рођена је велика љубав.
Љубав која ће трајати 21 годину, али ће онда исцурети као пешчани сат!
И многи навијачи су га јавно осудили због таквог потеза, наводећи да је управо он кривац што је Барселона у дужничком ропству, јер је он својим уценама током претходних година проузроковао финансијских крах каталонског гиганта.
Било је и оних који су плакали пред металним капијама Камп ноуа, јер нису могли да верују да је дошао дан када ће се Барселона и Меси разићи.
Али дошао је! Дошао је и прошао...
Меси је отишао, појавио се у „граду светлости“ са мајицом „Ово је Париз“ чиме је искусно додатно побрао симпатије навијача Пари Сен Жермена, док је Барселони додатно зарио нож у срце.
Тужно, могао је Меси да буде највећи и највољенији у историји фудбала - да буде већи од Кројфа, а испао је мањи од Фига.
Изабрао је да буде „ скупо плаћени најамни радник на арапској грађевини од песка“... И нема дилеме да ће се ПСЖ наосвајати трофеја, узеће вероватно и ту Лигу шампиона, која је од оснивања клуба била само мисаона именица за клуб из Париза, али нема ту љубави.
Ту се све врти око арапских милиона који су одавно украли душу фудбалу.
Камера Спутњика испратила историјски тренутак – Меси слетео у Париз и изазвао хаос! /видео/
ПСЖ озваничио долазак Месија! /видео/
Подрхтава европско тло – Меси стиже у Париз!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала