Русија: Изјаве Кијева о распоређивању америчке ПВО у Украјини ─ провокација

© Sputnik / Алексей КуденкоЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Изјаве Кијева о могућем распоређивању противваздушних система САД у Украјини су провокационе и не одговарају основним интересима народа, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Чини ми се да то представља доказ онога о чему смо говорили много година и онога што је кијевски режим покушао да негира – доказ провокационие политике Украјине и у региону и према Русији“, рекла је Захарова за „Први канал“.
„Главни циљ или главна суштина политике у региону, коју гради колективни Запад, пре свега Сједињене Америчке Државе, представља покушај такозваног бескрајног играња на украјинску карту у контексту наше земље. То је још један веома јак доказ, да тако кажем, наших теза. Зашто је то потребно украјинском народу? До сада нико није одговорио. Украјинском народу ово није потребно. То је у супротности са основним интересима грађана Украјине, без обзира на то које политичке ставове имају“, додала је она.
Москва:  Ако не буде извињења Америке, предузећемо даље кораке - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Русија о распоређивању оружја трећих сила поред Крима: Нисте свесни последица
Захарова је истакла да су такве изјаве Кијева у интересу оног дела лобистичке групе колективног Запада која се залаже за дестабилизацију ситуације у Украјини у контексту руског фактора.
Раније је потпредседник владе и министар за реинтеграцију територија Украјине које нису под контролом Кијева Алексеј Резников предложио да се америчка средстава за противваздушну одбрану распореде на територији Украјине. На састанку са шефом америчког фонда „Џејмстаун“ Гленом Хауардом током радне посете Сједињеним Америчким Државама, потпредседник украјинске владе навео је да је Кијев забринут због наводних намера Русије да постави нуклеарно оружје на Крим. Резников је такође позвао да се појачају санкције компанијама укљученим у реализацију пројекта „Северни ток 2“ и спречи његово покретање.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала