Ситуација у Донбасу се опет погоршава, покровитељи Кијева ћуте

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаСитуација на југу Доњецке Народне Републике
Ситуација на југу Доњецке Народне Републике - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Русија је забринута деградацијом ситуација на истоку Украјине, док западни покровитељи Кијева ништа не предузимају да спрече рат у Донбасу, саопштио је директор департмана за информисање Министарства иностраних сполова Русије Николај Лахињин.

"Забринути смо деградацијом ситуације у сфери безбедности на истоку земље. Од почетка августа специјална посматрачка мисија ОЕБС-а забележила је око хиљаду случаја кршења режима прекида ватре. Према информацијама Доњецка и Луганска, жртве гранатирања су биле више од 10 особа, укључујући цивиле. На жалост, западни покровитељи Кијева ништа не раде да прекину да украјинске власти убијају сопствени народ", изјавио је Лахоњин.

Он је нагласио да власти Украјине настављају да погоршавају ситуацију у преговарачком процесу уместо да решавају кризу у Донбасу.
"У политичкој сфери, уместо решавања конфликта у Донбасу, украјинске власти настављају да у преговарачком процесу предузимају кораке које само погоршавају и без тога ситуацију која се налази у ћорсокаку", додао је он.
Лахоњин је саопштио да ће Русија сачекати да европски чиновници и представници међународних организација оцене националистичких изјава украјинских политичара.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала