„Ви сте наша браћа, хвала вам од срца“: Фотографија српских ватрогасаца одушевила Грке /фото/

© Фото : Спутњику уступио Драган ВукићСрпски ватрогасци стигли на Евију
Српски ватрогасци стигли на Евију - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Пратите нас
Фотографија српских ватрогасаца, који су отишли у помоћ на грчко острво Евија због великих пожара, на којој се види како после борбе против ватрене стихије деле храну људима, одушевила је Грке на друштвеним мрежама.
„Погледајте шта раде ватрогасци из Србије када не гасе пожар. Када угасе ватру, товаре храну у ватрогасне камионе и деле је становницима Евије. Моје поштовање“, гласи опис слике која се дели друштвеним мрежама. Грци у коментарима изражавају велику захвалност српским ватрогасцима.
„Ви сте наша браћа, хвала вам од срца“, „Клечимо пред вашом добротом“, „Наши хероји ватре“, само су неки од коментара.
„Срби су били са нама у безбрижним данима када су долазили на одмор, опет су дошли да буду са нама у тешким временима. Хвала свим овим људима великог срца“, написао је један Грк.
Грци коментаришу да „Срби воле Грчку као своју отаџбину, а ми волимо Србију“, подсећајући да је грчки Црвени крст 1995. године угостио на хиљаде деце из избегличких породица из Србије.
Мештани Евије, који се нису евакуисали, већ су остали да се боре против ватрене стихије, на свој начин су решили да се одуже српским ватрогасцима и другим волонтерима који су дошли у помоћ.
Српски ватрогасци стигли на Евију - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
„Спремни смо да радимо дан и ноћ“: Српски ватрогасци стигли на Евију /фото/
„Волонтери, дођите код нас да једете. Наш ресторан је мали али сва храна ће вам бити бесплатна и даћемо све од себе да будете сити“, написали су са Фејсбук странице једног ресторана у Евији.
Командант Хеликоптерске јединице МУП Србије Ненад Недић навео је да је та јединица јуче у 30 налета, изнад северозападног дела острва, избацила 35 тона воде, на два села која су била угрожена пожаром који је крајем дана локализован и стављен под контролу, објавио је Танјуг.
Недић је истакао да је Србија једна од ретких земаља која је у Грчку послала ваздухоплове и прецизирао да је уз Швајцарску која је послала три, Србија као помоћ грчком народу послала три хеликоптера - два „бел 212“ и „Х-145“, са 14 чланова посаде, пилотима и ваздухопловним механичарима.
Пожари бесне у северним предграђима Атине - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
Хеликоптерска јединица МУП-а Србије помаже у гашењу пожара на Евији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала