„Не занима нас новац“: Хакери вратили део плена после највеће крађе у историји криптовалута

© PixabayИнтернет
Интернет - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Пратите нас
Више од једне трећине од 613 милиона долара украдених са блокчејн платформе „Поли нетворк“ враћено је, а хакер је, после највеће пљачке криптовалута у историји, рекао да је све урадио из забаве.
Дан након што је постала жртва највеће пљачке у историји криптовалута по обиму украдене имовине, платформа „Поли нетворк“ је објавила да је наводни починилац (или починиоци) хаковања вратио око 260 милиона долара у биткоинима, етереуму и полигону.
Међутим, од четвртка увече недостаје око 353 милиона долара украдене имовине, наводи се на платформи.
Хаковање је усталасало светско тржиште криптовалута и веће је од до јуче највећег злогласног „Мт. Гок“ хаковања из 2014. године „тешког“ 450 милиона долара које на крају резултирао банкротом берзе, пише РТ.
Изгледа да су хакери који стоје иза хаковања „Поли нетворка“ послушали молбе те платформе да врате виртуелне новчиће.
Обраћајући се директно хакерима, „Поли нетворк“ је упозорио да није паметно да покушавају с било каквим даљим трансакцијама с обзиром на пажњу коју су привукли на себе и напоменуо је да су жртве „десетине хиљада обичних чланова“ крипто заједнице.
„Поли нетворк“ дао је три адресе хакерима да врате украдене новчиће, што су они, на изненађење многих, почели да раде неколико сати касније.
Сувенирни са логотипима криптовалутa биткоин, лајткоин и итеријум - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Највећа крађа у историји криптовалута
У импровизованој сесији питања и одговора која је забележена у белешкама о трансакцијама, нападач је тврдио да је желео да открије рањивост платформе да би „победио све инсајдере или хакере“.
Назвавши „Поли нетворк“ пристојним системом, хакер је објаснио да не желе да открије „грешку“ пројектном тиму јер у њему „свако може бити издајник“.
Тврди да је чување имовине на безбедном рачуну једино решење.
У наредним порукама хакер је рекао да су љути на мрежу што их је учинила жртвеним јарцима пре него што су имали прилику да објасне и инсистирао је да немају намеру да перу новац.
„То је увек план! Не занима ме новац“, рекао је хакер и додао да су хаковање извршили „због забаве“.
„Поли нетворк“ је транснационална децентрализована финансијска платформа која обухвата финансијске апликације утемељене на блокчејн технологији настојећи да избаци посреднике због чега је пренос новчића лакши и јефтинији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала