„Нико није изнад закона“: Полиција испитује оптужбе против принца Ендрјуа за сексуално злостављање

© Фото : Florida Southern District CourtБритански принц Ендрју и Вирџинија Робертс
Британски принц Ендрју и Вирџинија Робертс - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Пратите нас
Комесарка лондонске полиције Кресида Дик потврдила је да полиција испитује наводе о наводном сексуалном злостављању за које је оптужен принц Ендрју, додајући да „нико није изнад закона“.
Она је коментарисала подношење тужбе Вирџиније Џуфре америчком суду, која је оптужила принца Ендрјуа за сексуално злостављање, узнемиравање и психичко злостављање кад је имала 17 година.
У разговору за британску радио станицу Ел-Би-Си, Дикова је изјавила да „као резултат онога што се дешава“ полиција има „још један поглед“ релевантан за оптужбе. Међутим, комесарка полиције је навела да тренутно у вези са овим случајем, није покренута званична истрага.
Дикова је рекла да „нико није изнад закона“, указујући да би, ако се открију докази о злочину, британске власти могле да покрену истрагу против принца.
Вирџинија Џуфре је изјавила да сматра принца Ендрјуа одговорним за оно што јој је учинио и да се нада да „моћни и богати нису изузети од одговорности за своје поступке“.
Принц Ендру, Војвода од Јорка - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Друга тужба за сексуално злостављање против сина краљице Елизабете
У тужби наводи да ју је принц Ендрју злостављао у много наврата пре него што је напунила 18 година, на лондонском имању у власништву Гислејн Максвел и у вили Џефрија Епстајна у Њујорку. У оквиру судског поднеска, адвокати који је заступају доставили су фотографију Вирџиније Џуфре и принца сликану 2001. у кући Гислејн Максвел. Принц Ендрју је сугерисао да би фотографија могла бити фалсификат.
Комесарка лондонске полиције рекла је и да је полиција у сарадњи са тужиоцима већ два пута размотрила овај случај након што је Џуфре тужила принца Ендрјуа пред федералним судом у САД ове недеље.
Лондонска полиција је раније навела да је вољна да помогне америчким властима „у било којој фази“ истраге о наводима против принца услед „поновног усредсређивања на пријатеље и сараднике господина Епстајна против којих би се потенцијално могле покренути кривичне или парничне истраге“.
Принц Ендрју (61), други син краљице Елизабете друге и покојног војводе од Единбурга принца Филипа, више пута је негирао оптужбе. Током интервјуа за „Би-би-си панорама“ 2019, принц Ендрју је тврдио да се не сећа сусрета са Вирџинијом Џуфре, као и да се наводна сексуална активност никада није догодила, преноси РТ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала