„Доста је, господине Нелсон“: Додик се обратио америчком амбасадору у БиХ

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик поручио је америчком амбасадору у БиХ Ерику Нелсону да је доста мешања у унутрашње ствари земље у којој је амбасадор.
На питање Срне да прокоментарише Нелсонову изјаву да су „санкције могуће против оних политичара који подривају напредак на западном Балкану, као и против оних који их у томе подржавају“, Додик је одговорио да је доста његових лекција које држи својим домаћинима.
„Доста је, овде се мора стати, господине Нелсон зар не мислите да се ово односи и на Вас? Доста је Вашег мешања у унутрашње ствари земље у којој сте амбасадор. Доста је Ваших лекција које држите својим домаћинима“, истакао је Додик.
Додик је поручио Нелсону и да је доста да ћути када други клевећу Србе да су лош народ, називају их „геноцидашима“, а веома је гласан када се наводно другима, према његовом мишљењу, нешто каже.
„Доста је, господине Нелсон, да ћутите када други сакупљају оружје ‘за не дај Боже’ и када призивају некакву своју освету. Слажем се, господине Нелсон, да је доста да нам доводите нелегалне међународне намеснике, доста је да глумите да штитите Дејтонски споразум, а масовно кршите у континуитету све његове одредбе“, казао је Додик.
Он је нагласио и да је доста да је Нелсон стално на муслиманско/бошњачкој страни и да упорно ради против Срба, пренео је РТРС.
„Доста је, господине Нелсон, да глумите демократу а подржавате дугогодишњу праксу наметања закона, без икаквог основа, неизабраног странца, којег Ви и Ваша земља подржавате. Доста је, стварно доста! Превише доста“, поручио је Додик амбасадору САД у БиХ.
Додик је био гост и у Спутњиковом студију, где је говорио о Шмиту, ситуацији у БиХ, подршци Русије и Кине, али и о безбедносној ситуацији у региону и попису у Црној Гори:
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала