Експлодирао аутобус у Вороњежу – има жртава

© Правительство Воронежа / Уђи у базу фотографијаЕксплозија у аутобусу у Вороњежу
Експлозија у аутобусу у Вороњежу - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
У Вороњежу на југозападу Русије у четвртак је увече дошло до експлозије у аутобусу. Губернатор Вороњешке области Александар Гусев саопштио је да је повређено је 19 особа, а да су две преминуле.

Међу повређенима има и тежих и лакших случајева. Жена, за коју се верује да има око 35 година, преминула је на реанимацији, потврдио је губернатор Вороњешке области.

Према његовим речима, јутрос је подлегла повредама и једна педесетпетогодишња жена.
Несрећа се догодила у близини тржног центра „Галерија Чижова“. На лице места синоћ су упућени спасиоци и снаге безбедности.
Према речима тужиоца Лењинског рејона Вороњежа Јурија Бурсова, у тренутку експлозије у аутобусу се налазило 35 особа.
Истрага на месту експлозије завршена је око два сата иза поноћи по московском времену (око један сат по средњеевропском), рекао је наш извештач са лица места.
Према првим информацијама хитних служби, прелиминарни разлог је експлозија плинске опреме. Истовремено, представник превозника рекао је да сва возила компаније раде на дизел-гориво. Према речима Гусева, узрок експлозије утврђују специјалне службе.
Истражни комитет саопштио је да је покренут кривични поступак према члану о обављању послова или пружања услуга које нису у складу за безбедносним захтевима. Национални противтерористички комитиет известио је да се разматрају различите верзије онога што се догодило.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала