Јаке кише поплавиле улице градова на Криму

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаПоследице поплава на Криму
Последице поплава на Криму - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Неколико централних улица у Керчу затворено је због поплава услед обилних киша, градски електрични транспорт привремено не ради, саопштили су за Спутњик у прес служби градске управе.
Територија градског стадиона, пијаце и фабрике за прераду рибе нашли су се у поплављеној зони због интензивних падавина које су пале увече и током ноћи у Керчу. Метеоролози предвиђају да ће киша на истоку полуострва падати и у петак.
Због обилних падавина поплављене су централне улице града, додала је прес служба.
Да би се отклониле последице поплава, у Керч је послато 50 стручњака из Донског спасилачког центра Министарства за ванредне ситуације Русије и 16 јединица технике. Спасиоци су опремљени пловилима, хидрауличним алатима за спасавање, моторним пумпама, моторним тестерама.
Према подацима Кримске дирекције за хидрометеорологију и мониторинг животне средине, на Криму се и током викенда очекују веома јаке кише (више од 50 милиметара падавина), олује, велики град и олујни ветар са ударима 20-25 метара у секунди.
Јаке кише падале су на Криму у другој половини јуна и почетку јула, што је довело до поплава у бројним областима полуострва. Тада су највише страдали регион Керч, Јалта и Бахчисарај.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала