Лукашенко: Не желим да Белорусија постане бојно поље

© Фото : БелТА / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Белоруски председник Александар Лукашенко поновио је да види ризик избијања новог светског рата и истакао да не жели да његова земља постане бојно поље.
„Немојте да мислите да намерно ескалирам ситуацију како бих покренуо неки рат. То што говорим да може да избије трећи светски рат није шала“, упозорио је шеф Белорусије.
Агенција Белта преноси да је председник то изјавио током радне посете Гомељској области док је разговарао са мештанима градића Тихиничи.
Он је подсетио да се у историји више пута дешавало да су се на територији Белорусије укрштали интереси великих светских играча, што је резултирало ратовима.

„Ако упадну у Белорусију, Русија ће, наравно, гледати на њу као на своју. Јер ако, не дај Боже, падне Белорусија, код Смоленска ће бити те западне ракете. Не тамо негде иза Кијева или на Црном мору, већ у близини Смоленска. И ту ће се сукобити све те снаге. Американци и Европљани нису провоцирали само Русију, него и Кинезе. И не желим да Белорусија постане бојно поље, као што је увек било. Доста нам је тога“, рекао је председник Белорусије.

С тим у вези, Лукашенко је нагласио да нимало не драматизује и да је „ситуација компликована“.
Председник Белорусије изјавио је раније да хибридни рат који Европа усмерава против Минска, Русије и Кине може довести до трећег светског рата.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала