„Негирају геноцид 22 године“: Нови удар из Приштине на Бреговића због концерта у Албанији

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаГоран Бреговић
Горан Бреговић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Координациони савет породичних удружења несталих на КиМ из Приштине упутио је писмо албанској општини Корча у коме тражи да се откаже концерт Горана Бреговића на Фестивалу пива у том граду 22. августа.
Председавајући Савета, Ахмет Грајчевци, навео је у писму да „ако општина не може да помогне у проналажењу истине о судбини 1.632 особа, барем поштује бол чланова породице“, преноси приштински Лајми.
Горан Бреговић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2021
Како је Горан Бреговић наљутио Албанце
Ово удружење косовских Албанаца у писму тражи да их више не „повређују“ тиме што допуштају учешће Горану Бреговићу или било ком другом српском уметнику, који је, како тврде, 22 године „улагао континуиране напоре да негира геноцидне злочине“, преноси Танјуг.
Заменица градоначелника Корче Бениља Терова изјавила је недавно да је Горан Бреговић потврдио наступ на Фестивалу пива у том албанском граду 22. августа, пренео је портал Економија онлајн.
Она је додала да су певачи са Косова отказали учешће на Фестивалу због претњи, како су навели, националистичких група, објавио је Косово онлајн.
Горан Бреговић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2021
Пропао протест против Бреговића у Албанији, окупило се четворо демонстраната
Терова је потврдила за приштинску Газету експрес да општина Корча не намерава да откаже Бреговићево учешће на фестивалу.
„Не постоји политички приступ учешћу певача рођеног у Сарајеву, част нам је да наступи и колико ми знамо, а у праву смо, никада се није позиционирао ни против Албанаца ни против становника Косова“, рекла је Терова, наводи Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала