Пакао у Италији: Рекордне врућине, пожари бесне, стигли до Рима /видео, фото/

© AP Photo / Italian FirefightersПожари у Италији
Пожари у Италији - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Становници из мањих насеља, на око 40 километара источно од Рима, данас су евакуисани због пожара који је избио у тренутку када се престоница Италије суочава са температуром од око 37 степени Целзијуса.
Делови јужне Италије последњих недеља угрожени су пожарима, а ватра је горела у шумама у Калабрији, као и на острвима Сицилија и Сардинија.
У среду је на југоистоку Сицилије температура достигла скоро 49 Целзијуса, што је највиша температура икада забележена у Европи, преноси Ројтерс.
Ватра се сада измешта према северу и током ноћи је 25 породица евакуисано из својих домова док су се пожари ширили природним резерватом Монте Катиљо, у близини римског предграђа Тиволи.
И 30 штићеника дома за незбринуту децу такође је превентивно евакуисано због пожара, потврђено је из ватрогасне службе.
Како се наводи, шумски пожари избили су такође током ноћи и у близини града Отранто, у југоисточној Италији, где је оближње приморско летовалиште евакуисано због дима, а приобални пут јужно од Отранта затворен је за саобраћај.
Премијер Марио Драги обећао је јуче финансијску помоћ заједницама погођеним пожарима, и план акције за обнову уништених шумских подручја као и напоре на повећању способности Италије да одговори на природне катастрофе које највише угрожавају сеоске средине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала