"Добро дошли у нацистичку Немачку": Узнемирујућа порука градоначелника из Аустралије

© AP Photo / Rick RycroftПусте улице у Сиднеју после увођења строгих мера због вируса корона
Пусте улице у Сиднеју после увођења строгих мера због вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Стив Кристоу, градоначелник Камберленд Сити Кансила, једног од предграђа Сиднеја, упоредио је корона мере у тој земљи са нацистичком Немачком.
Кристоу, који води део града од скоро 250.000 становника, на Твитеру је објавио владину илустрацију о новим мерама уз коментар „Добро дошли у нацистичку Немачку“. На илустрацији су приказане мере којима се наводи да грађани морају да имају дозволу уколико желе да напусте регион Сиднеја, те да морају да региструју личне податке уколико желе да посете љубавног партнера, што им је омогућено само ако живе на мање од пет километара удаљености.
© Фото : Twitter/@ChristouSteve/PrintscreenТвит градоначелника Стива Кристоуа у ком пореди аустралијске корона мере са нацистичком Немачком
Твит градоначелника Стива Кристоуа у ком пореди аустралијске корона мере са нацистичком Немачком - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Твит градоначелника Стива Кристоуа у ком пореди аустралијске корона мере са нацистичком Немачком
Кристоу је касније обрисао тај твит, пошто се нашао на удару критика и похвала.
Сиднејски званичник се и раније бунио против стриктних корона мера у Аустралији, као и против обавезне вакцинације, називајући их „диктаторским лудилом“.
Међу онима који су због оваквог твита тражили смену овог функционера био је и министар полиције Новог Јужног Велса Дејвид Елиот називајући Кристоуов став „одвратним“.
Последњим променама локдаун правила, становницима неколико делова Сиднеја, међу којима је и Камберленд, удаљеност до које могу да се крећу без посебне дозволе је преполовљена. Само једна особа из домаћинства, осим у посебним околностима, може да напусти кућу како би обавила најнужније послове.
На улице Сиднеја послата је и војска како би помагала у спровођењу корона мера, док су на улицама постављене препреке, а полицијске патроле проверавају возаче, преноси РТ.
Аустралијске власти наводе да су овако строге мере неопходне у борби против ковида-19, пошто је у последњих 24 сата забележено 466 случајева вируса корона у региону Новог Јужног Велса, коме припада и Сиднеј и који има око осам милиона становника.
Достава намирница људима у карантину у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2021
У Сиднеју војска иде од куће до куће /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала