Бивши амерички контраобавештајац: САД на мети Русије и Кине - обе гађају најрањивије тачке

© REUTERS / SARAH SILBIGERЗграда америчког Конгреса у Вашингтону
Зграда америчког Конгреса у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Русија представља претњу за Сједињене Америчке Државе због њених покушаја да посеје раздор у Конгресу и дестабилизује ситуацију у земљи, сматра бивши шеф америчког Националног центра за контраобавештавање и безбедност Вилијам Еванина, преноси „РТ“.
Према његовим речима, Русија и Кина удружиле су снаге како би „посејале раздор“ у Сједињеним Америчким Државама, само што се Русија тиме наводно бави на савезном нивоу и унутар Конгреса, а Кина – на државном нивоу.
Бивши шеф контраобавештајне служе сматра да Москва спроводи „илегалне активности у сајбер-простору“, као и да организује велике кампање „злонамерног утицаја“ на друштвеним мрежама.
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Москва: Оптужујући Русију за хаковања обавештајна заједница САД „избија“ више новца из буџета
Еванина је такође уверен да две земље намеравају да управљају „рањивим ланцем снабдевања САД“, у вези са чиме је предложио да се формира специјална јединица у обавештајним агенцијама за развој метода заштите, која би могла да предлаже влади стратегије за смањивање последица утицаја Москве и Пекинга и помаже у изради принципа заштите.
Запад је више пута оптуживао Русију за мешање у унутрашње ствари трећих земаља и сајбер-нападе. Тако су пролетос британске и америчке власти објавиле да је Спољнообавештајна служба Русије умешана у нападе на „Солар виндс“.
Ове оптужбе су у Москви назвали бунилом и бесмислицама и навели да оптужбе западних земаља нису поткрепљене никаквим доказима.
Прочитајте још:
Руски обавештајац: Иза хакерског напада на „Солар виндс“ могу стајати Американци
Бела кућа упозорава Русију: Ако не учините нешто са хакерима, ми ћемо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала