Десант на Дрвар: Министар Вулин винуо се у небо /видео, фото/

© Фото : Youtube/MUP Republike SrbijeМинистар Александар Вулин лети параглајдером изнад Дрвара
Министар Александар Вулин лети параглајдером изнад Дрвара - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије посетио је, заједно са својим колегом из Републике Српске Драганом Лукачем, параглајдинг такмичење „Десант на Дрвар“ у том граду и винуо се у небо заједно са параглајдеристима.
На такмичењу учествује око 50 пилота параглајдера из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније.
Вулин је рекао да је овај крај у прошлости доста пропатио и да је ред да има лепше дане и прилике, као што је ова, да у њега долазе људи отвореног срца и добре воље, саопштио је МУП, пренео је Танјуг.
Истакавши задовољство због учешћа такмичара из више држава, министар Вулин је навео да је сигуран да ће се они у овај крај враћати и да ће из њега понети добре успомене.
„Вероватно има и бољих терена у Европи, уређенијих полетишта, бољег смештаја, али боље људе од ових ћете тешко наћи. Сви који испробају своју храброст и вештину тако што се ставе на располагање природи, сунцу и ветру, најбоље знају колико у животу вреди човек до вас“, поручио је Вулин параглајдеристима учесницима такмичења.
Лукач је истакао да му је задовољство што се ово такмичење одржава у Дрвару и да је сигуран да ће оно постати традиционално.
Вулин се придружио пилотима параглајдеристима и летео параглајдером.
Такмичење организује општина Дрвар, Ваздухопловни савез Србије и параглајдинг клуб „Дрвар“ уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Александар Вулин у посети Дрвару - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Вулин у Дрвару: Србија ће чувати мир у региону и помагати Србима /фото/
Током три дана такмичења, пилоти параглајдера имаће задатке и прелете више од 100 километара у правцу Гламоча, Ливна, Бихаћа, Санског Моста, Босанске Крупе и других места у окружењу.
Такмичење је уједно и државно првенство Босне и Херцеговине, али и 3. коло лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прелета.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала