- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Док анђели спавају: Травар са Таре, Оливер Станојевић

Пратите нас
Гост најновије емисије „Док анђели спавају“ је травар са Таре Оливер Станојевић који је кабинетску каријеру дипломираног технолога који се специјализовао управо за лековито биље, заменио фабриком под отвореним небом. Са колекцијом од око 30.000 лековитих рецептура до какве је дошао може да се подичи мало ко од његових колега.
Један од најпознатијих српских травара, Станојевић каже да поштује званичну медицину и води своју децу код лекара, али да треба поштовати и то како се хиљаду година народ лечио и учити из тог искуства које може да буде од помоћи и у превентиви и у лечењу.
Рођен је 1958. године код Скелана на на левој обали Дрине у учитељској породици која се потом преселила у Бајину Башту где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је на Технолошком факултету у Бањалуци и вратио се на Тару где се непрекидно више од три деценије бави траварством. У Београду је завршио и руску школу траварства.
Док анђели спавају, први део, Оливер Станојевић, 13.08.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала